Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
20.05.2017.
16:34 > 17:22
Razdor u Advokatskoj komori Vojvodine između dve struje, aktuelnog rukovodstva i predstavnika novosadskog ogranka Komore, sve je veći uoči izbora za novo rukovodstvo krajem juna.
  • Naknadna pamet

    20.08.2022 13:48
    Te davne 2017. godine verovali smo da se komora ne moze vise srozati nego sto je bila. Udba nas je opet demantovala…
  • Advokatura

    29.05.2017 20:53
    Propada
    Sa osobama koje pribegavaju nacistickim oznakama u borbi za osvajanje funkcije u AKV, advokaturu cekaju tragicni dani.
    Poticem iz advokatske porodice, a bavim se ovom profesijom 35 godina. Dobro sam upoznat sa pravilima kodeksa ove sttuke.!!! Jedno je sigurno, da osobama "istaknutim" u nemoralnom i po metodu, OPASNOM rusenju rukovodstva AKV NIJE mesto u advokaturi!
  • Potvrda

    28.05.2017 09:21
    Sta reci
    Iz kojih razloga mediji ne objavljuju pojavu NACISTICKIH obelezja u AKV...?
    Svim medijima je dostavljena informacija sa dokazima?
    I....sta reci?
  • od divnih roditelja

    25.05.2017 12:58
    loše dete
    Srdjan Dobrosavljev uopšte me ne čudi , to baš liči na njega.
  • U čije ime

    23.05.2017 17:55
    i za čiji račun
    Baš lepo što ste tu g-dine Delegat da možete da mi objasnite kako ćete na skupštini AKV glasati samo u svoje ili i u moje ime (kao moj delegat) ?
    Ako već glasate u moje ime i za moj račun, voleo bih da Vam dam preporuke KAKO ĆETE U MOJE IME GLASATI,Ako ćete glasati samo u svoje ime- ja se izvinjavam ,šta da radimo STatut AKV iz 2012 tako kaže...Jednom Delegat-uvek Delegat
  • :)

    23.05.2017 17:28
    Delegat
    Poredjenja radi Ak Beograda sastavi kvorum. svake godine,a imaju duplo veći broj
    članova (preko 4.600).
    Tako da Vaši argumenti ne stoje.
  • Delegat

    23.05.2017 16:32
    Nije raritet ni lose
    Zamislite kada bismo sastavili kvorum sa apsolutnom vecinom od 2500? A ono odlaganje od 30-60' ako se ne sakupimo proglaseno neustavnim. Niste se vi prvi setili i niko nije "a priori" manipulativno menjao Statut. Treba se informisati bar povremenim dolaskom i razgovorom pre nego sto se krene u javno osudjivanje...
  • Statutom AKV iz 2012

    23.05.2017 15:02
    Uveden je delegatski sistem
    Zašto svi članovi (oko 2.500 advokata) AK VOJVODINE NISU istvovremeno i članovi SKUPŠTINE AKV i nemaju pravo glasa na svojoj skupštini?
    Zašto svi članovi (preko 6.000 advokata) AK BEOGRADA JESU članovi SKUPŠTINE AK BEOGRADA i imaju pravo glasa?
    Odgovor: tajna je u STATUTU AKV od 2012 (ima ga na sajtu AKV).Stautom AKV iz 2012 oduzeto je pravo glasa advokatima članovima AKV da budu članovi svoje skupštine AKV i neposredno donose odluke i uveden DELEGATSKI SISTEM (!??) Nas Novosadjane na skupštini AKV sada zastupa delegatovog delegata delegat iz Ogranka NS.Na našu skupštinu AKV nemamo pravo ličnog pristupa svi ,samo delegati.....,

  • Vlada

    23.05.2017 08:31
    @ccc

    E sad, advokati imaju mnogo putera na glavi, ali ti iz zdravstva stvarno imaš veće probleme nego da komentarišeš tuđe struke. Imate jednu visokopozicioniranu beogradsku lekarku - načelnicu koja bolesne ljude na televiziji naziva dilerima i narkomanima, drugog lekara - načelnika koji javno izjavljuje da devojke ne moraju da uče o kondomima jer će se možda udati za čoveka svog života sa 16 godina i rađati mu decu, trećeg lekara koji napada teroiju evolucije jer je protiv pravoslavlja, bolnice vam imaju krsne slave... Pa i da su vam bolje plate, svako normalan će otići.
  • Advokat

    22.05.2017 22:59
    @Adv
    Preko fiskalne kase evidentira se promet dobara i usluga prema fizičkim licima.
    Kod prometa sa pravnim licima ne treba fiskalna kasa niti se izdaje fiskalni račun.
    Kada fizička lica plaćaju gotovim novcem-samo izdaš fiskalni račun.
    Kada fizička lica plaćaju bezgotovinski (sa svog računa karticom i sl) onda ide procedura koju je pojasnio kolega -izdaješ dodatno i bezgotovinski račun u koji upisuješ i broj BI fiskalnog isečka..
    Fiskalne kase morali bi kupiti samo zbog fizičkih lica koja su naše stranke.
    Preduzeća ,sudovi i MUP ionako nam i sada plaćaju na račun preko fakture...
    Uvodjenjem fiskalnih kasa advokatima bila bi pogodjena samo fizička lica tj gradjani koji bi imali obavezu da nam redovno i odmah plaćaju po svakoj izvršenoj radnji i ne bih ih mogli više zastupati po sistemu da nam plate nakon presudjenja za naknadu štete ili isplatu zarade,Zastupanje gradjana po punomoći, u bilo kom postupku (čak i krivičnom) bez urednog plačanja naših usluga ne bi bilo moguće,jer bi mi bili u finansijskom prekršaju,pošto je radnja izvršena i fiskalni račun mora biti izdat.
    S obzirom da su sudske takse povećane i plaćaju se u kratkom roku nakon podnošenja tužbe,uvodjenjem fiskalnih kasa advokatima gradjani bi imali i obavezu da nam redovno izlazak na svako ročište plate, što bi značilo da bi vodjenje sudskog postupka za gradjane u Srbiji postalo jako veliki trošak u dugogodišnjim sudskim postupcima- to jest morali bi podići bankarski kredit za finanasiranje sudskog postupka.
  • Adv

    22.05.2017 20:08
    @Advokat
    Au sada sam se setio, pa ja nisam u sistemu PDV, iako vodim knjige, šta če mi fiskalna kasa?
  • @Advokat

    22.05.2017 18:06
    Fiskalni kad plate na racun
    Pa na kasi postoji dugmence na kojem pise ČEK i njega pritisneš kad plaćaju na račun tj bezgotovinski
    Naravno izdaješ i odgovarajuću fakturu za bezgotovinsko plaćanje na koju zapišeš i broj BI fiskalnog isečka
    Za početak kad već nisi proučio gradivo...
  • aaa

    21.05.2017 23:10
    @ccc
    Au gosn doktore nisam Vas hteo srditi. Čim radite u zdravstvu stvar je jasna da ste jedan fini čovek.Od naših mesečnih uplata za zdravstvo (10,5% na neto) imate redovnu sigurica platicu i kad dodjemo po uputu u zdravstvenu ustanovu u kojoj radite-Vi nas oma šaljete u Vašu privatnu praksicu (možete čak na tri mesta privatno raditi) jer nam pregled o trošku Fonda zdravstvenog možete zakazati tek sa 24 meseca .To Vas mlogo jedi što nam pregled morate oma obaviti - a termina u držanoj ustanovi nema-sve zauzeli neki drugi pacijetni,baš upravo pre nas zakazali.
    .Pravo čudo kako ste imali kade i po gradu šetati da legalizujete te "sitne" prepravke dedine kućice na lakat koja je naravski bila uknjižena,jer su svi stari objekti U Vojvodini uknjiženi bili , ali ta "sitnica" od prepravki kvarila Vam plan....
  • Advokat

    21.05.2017 22:38
    @adv
    Ja kolega jedva čekam da nam uvedu fiskalne kase.....
    Pa da ponesem tu fiskalnu kasicu u MUP ili kod sudije za prethodni postupak i kažem: gospodo platite! Nema saslušanja okrivljenog dok se ne plati, moram da Vam izdam fiskalni račun....A oni odmah plate ako je službena odbrana u pitanju ili nema saslušanja okrivljenog zbog objektivnog razloga....Ako su dovezli pritvorenike iz zatvora nek ih vraćaju ako ne donesu novce.Fiskalni račun je u pitanju....Za slučaj da me angažuje porodica okrivljenog i pozovu telefonom noću....dok ne isplate novce nema saslušanja ili odmah otkaz punomoći! Fiskalni račun mora da se plati...
    A tek naknada štete i potraživanja iz radnog odnosa-nema ono plaćanje na kraju.Novci na sunce odmah i za svaku preduzetu radnju -avansno.Stranke nama plate,a mi fiskalni račun istog momenta!Osim toga moraćemo stajati ispred sudnice sa tom fiskalnom kasicom-tek kada stranke plate mi ulazimo, nema održavanja rasprave bez fiskalnog računa... Svašta....Samo ne znam kako da izdam fiskalni račun kada mi uplaćuju na poslovni račun?Izgleda će samo plaćanje kešom biti moguće-uz fiskalni račun ide keš....
  • ccc

    21.05.2017 21:50
    @aaa
    I ju derane, pa jel se ti to srdis zbog fiskalnog i poreza?Elem, kuca je dedina, na lakat, ali je advokat bio tako fin, sve smo morali da ga ucimo, setali i njega po gradskim sluzbama, kao i nas i onda shvatili, neka fala ,mi cemo sami.Da Vas podsetim da mi odavde znamo obaveze prema drzavi, pre ne bi jeli nego da porez ne platimo, a radim u zdravstvu tako da se radi honorarno, ali se ne placa. Mozda bi svi bolje prosli da zivimo po Vasem napisanom scenariju, ali neka fala i za to.I na svu srecu, ne razvodim se :)
  • Adv

    21.05.2017 21:37
    Samo da podsetim zagovornike fiskalnih kasa da se fiskalni račun u svakoj prodavnici daje po plaćanju, znači nema: dođem ti, jel može u pola cene i platiću kad dobijem i ako dobijem spor. I sličnih varijanti.A ovima koji žele državne advokate, srećno s njima, imate državne izvršitelje, državne notare, državne sudije, državne lekare, državne firme i kod svih je usluga na nivou....
  • Žao mi je

    21.05.2017 18:58
    !!!!!!!!!
    Hrvatska je čim je ušla u EU omogućila i rad inostranim adv. kancelarijama u Hrvatskoj.
    I šta se desilo? Ništa! Strani advokati NE ŽELE da rade u Hrvatskoj.Zašto? Pa mala im zarada!
    Neisplativo.Em niske cene advokatskih usluga, em stranke ne plaćaju- svi hoće na dodjem ti i upola cene, a porezi i ostali troškovi veliki..Kao i kod nas....Tako da jeftinijih advokata za uvoz nema.Naši su najjeftiniji......
  • Može samo

    21.05.2017 18:42
    Pitam samo
    Ako imaš pravosnažnu presudu suda u kojoj piše da si prevaren, slobodno napiši.
    Ako nemaš- to je uigrani scenario da ne bi platio rad advokata.
    Dodjete,kukate,molite da vam se uradi na odloženo i na dodjem ti-pa kada treba da se plati......počinje priča...
  • aaaa

    21.05.2017 18:30
    ccc
    A ti bi smrtniče da ti neko uknjiži objekat od 300m2 i da ne platiš ni njegov rad, ni državi dažbine?
    Pa si prvo pravio svatove ,da se pokažeš i zvao trista zvanica i platio sve , čak i muzici si lepio novce na čelo, pa svadbeno putovanje na egzotičnu destinaciju ,a sada bi da se razvedeš pa da ne platiš ni rad advokata ni sudsku taksu?
    Pa ne može rodjače... i ti kad radiš plaćaju ti, da ne plaćaju ne bi imao novaca za kupovinu placa ni zidanje objekta, a ni za ženidbu.Svoj dodatni honorarni rad što obavljaš nakon radnog vremena ne evidentiraš u PU, da platiš poreze ccc.
  • Maja

    21.05.2017 17:32
    Hocu da glasam
    Sa kojim pravom mi je uskraceno pravo glasa za izbor u OGRANKU AKV NOVI SAD?
    Zar su Pravila ogranka (a pisao ih je Beljanski preko Vulica) NAJVISI akt, bez obzira sto su u suprotnosti sa Statutom AKV, Statutom AKS, Zakonom o advokaturi i Ustavom RS?
    To i laicka logika ne moze da prihvati. Zasto se u NS ne sprovedu izbori kao u SVIM ostalim ograncima AKV?
    Toliki otpor samo govori u prilog zakljucku da se iza toga krije neki intetes koji nije vezan za advokaturu! SUMNJIVE RABOTE...
    Zar to advokatima nije jasno.?
  • Au Mile!

    21.05.2017 15:41
    @Pazi šta sanjaš
    Zar tolike plate imaju!? Za šta!? Svaki put kada se treba konsultovati zakon/ustav oni se late knjige i traze koji stav/član. To svaki iole pismen čovek može. Za medicinu moras imati stomak, za elektrotehniku vijuge, a pravo samo nabubaj da prodjes ispit pa taman sutra sve zaboravio jer ces svakako pred svaku parnicu traziti po knjigama kao da ti je prvi put. I za to po 3 hilj plate. Au mile!
  • Preventiva

    21.05.2017 13:22
    hm
    Nikako nemojte da tužite poslodavca za svoje plate da ne urušite sistem.
    Radite besplatno i izbegavajte advokate.Tako je najbolje.
  • Pazi šta sanjaš

    21.05.2017 13:17
    Pravednik
    Blago tebi Pavedniče kada te bude hapsio javni tužilac sa platom od preko 2.000 eur, sudio ti sudija sa platom od 3.000' eur i branio te državni advokat sa platom od 270eur ( dok mu svi prete otkazom kao tehnološkom višku).
    Pazi šta priželjkuješ,Možda Ti se ostvari san.....pa postane noćna mora....
    A ja lično---odoh u NOTARE...
  • Feministkinja

    21.05.2017 13:11
    gari
    Stvar je u tome što ni jednoj koleginici nije ni data mogućnost da se kandiduje!
    Sikimić predložio Dejana Ukropinu ,a tzv NS ogranak Beljanskog sina.
    Ostale Ogranke niko nije ni konsultovao, čim nemaju nikakvog kandidata.
  • Članovi AKV

    21.05.2017 13:03
    @ članovi AKV
    Tačke 1-9 su rezultat rada SVIH VAS i onih u UO AKS i Sikimića i UO AKV,.
    Dodali bi još i da Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći nije donet, ali su u medjuvremenu uvedeni i MEDIJATORI i da čekamo svaki čas da advokaturu svrstaju u usluge
    Šta radite ?.Ništa .Niste se ni oglasili.Ne zanima Vas.Zastupate Javna preduzeća i pljuckate na sirotinju advokatsku.
    Što se tiče tačke 10-Pregovaraće svi i uvek sa PREDSEDNIKOM KOMORE i čitaće šta PREDSEDNIK KOMORE piše- bez obzira koji advokat tu funkciju konkretno vrši.Položaj PREDSEDNIKA KOMORE sam po sebi- automatski donosi čast i ugled i uticaj. Zbog toga se i borite svim sredstvima za tu poziciju .
    Pozdrav obema zaraćenim stranama.
  • Perica

    21.05.2017 12:39
    #####
    ĐOMBA Kočijaš,Pocrveneo pored ovih sa Visokom Školom...
  • ccc

    21.05.2017 12:00
    ccc
    A o tome sto za advokate ne vazi izdavanje fiskalnih racuna necu da komentarisem.Pitam se kako drzava oporezuje njihov rad? I da nema zablude, notari tek cepaju sa cenama.Za obicne smrtnike sve je luksuz i razvesti se i uknjiziti stan i legalizovati zemljiste pod objektom jer katastar je drzava za sebe ( tu mislim na one iz varosica po Srbiji, u velikim centrima jos i nekako se uvodi red), a gde su jos kompleksniji problemi i ko da nas zastupa, ovi?
  • Nikola

    21.05.2017 11:45
    @Milan Grujic
    1. Zato sto smo jedina komora cija akademija nesto (mnogo) radi. O pripravnicima, nismo jedini a razlog je da bi migli da podnesu zahtev za oslobadjanje od upisnine. Clanarina za pripravnike je trista (300) din. Puno li je?
    2. Projekcije troskova su prema finansijskom planu koji usvaja skupstina. Pitajte skupstinu, otvorena je...
    3. Potrudite se i pronadjite bolju ponudu od onih koje pristignu. Uostalom, nije tacno. Ako trazite ono sto je klijent trebalo da u sporu dobije, pa nije zbog grube greske advokata, zasto bi osiguranje to placalo? Onda bi svako ko izgubi spor naplatio svoje od osiguranja. Eto korupcije!!! Razmislte malo...
    4. Treba da glasaju svi. Tako je uradjeno svuda osim u NS. Ne moze na 5 mesta na jedan nacin, na 1 mestu na potpuno drugaciji nacin, i da je sve u redu svuda. Neko je pogresio a Statut kaze jasno ko je taj.
  • @Milan Grujic

    21.05.2017 11:34
    Pogresna informacija
    Postovani, u svim drugim ograncima osim u Novom Sadu (Mitrovica, Zrenjanin, Pancevo, Subotica i Sombor) dato je biracko pravo SVIM advokatima. Glasao je ko je zeleo ali su mogli svi. "Ogranak" NS je, zeleci da obezbedi da Beljanski V. bude predsednicki kandidat povredio biracko pravo advokata. Glasali su SAMO clanovi skupstine. Gde to ima da skupstina bira skupstinu? Kada je UO Komore rekao da to nije u redu krenula je lavina neistina za koje ne postoje argumenti. Da ih ima, odavno bi bili objavljeni. Pitajte "Ogranak" (Dobrosavljev, Beljanski itd) sta je to KONKRETNO nezakonito u radu Komore. Dobicete cutanje ili mantru "...mnogo je toga...", opet bez konkretnih cinjenica. Dakle, isprazna prica.
  • !!!!!!!!!!!!

    21.05.2017 10:55
    ???????
    Ko se bori za vlast, pa to je ološ koji mu ni država ne može ništa. Kad su hteli da im uvedu PDV oni su blokirali i državu i institucije. Rade šta hoće jer im se može. Zarađuju milione a porez plaćaju kao neki obućar a isto tako bez ikakvog morala uzeli bi sirotinji crno ispod nokta. Sve ih treba ukinuti i uvesti advokate iz okolnih zemalja. Sram ih bilo i zašto mi obični ljudi moramo da znamo kako se govna prepucavaju
  • Milan Grujic

    21.05.2017 10:37
    Pitanja za obe grupice
    1 Zasto placamo duplo vecu clanarinu od rublickog proseka i zasto samo kod nas clanarinu placaju i pripravnici?
    2 Cemu mesecni budzet od 70.000 evra? Troskovi poslovanja su 10 puta manji
    3 Sta sa polisom profesionalne odgovornosti koju ne mozemo da aktiviramo ni u jednoj zivotno zamislivoj situaciji? Ko ce za to odgovarati?
    4 Zasto se grcevito protivite i jedni i drugi da se svi advokati ukljuce u izbor?
  • hm

    21.05.2017 09:01
    ne cudi me vise nista
    Sad mi je jasno , ne mogu gradjani ocekivati pravdu na sudu, ako ih tamo zastupaju ovakvi advokati, pa jos imaju i status sluzbenog lica.Radim u firmi koja ima finansijske probleme, u kojoj zaposlenima kasne plate, a svakodnevno se pojavljuju advokati koji uticu na zaposlene da tuze firmu, naplate svoja dugovanja, uz kamatu i velike advokatske dnevnice i sudske troskove, a racun firme odvedu u blokadu i na taj nacin par stotina ljudi ostave bez prihoda.Inace, dugovanja zaposlenima se moraju platiti,jer je mesecni izvestaj dovoljan za naplatu kod suda, ali je slatko voditi unapred dobijeni spor za velike pare, pa i po cenu urusavanja sistema od kojeg zavise u ovom slucaju ne samo zaposleni, jer se radi o zdravstvu...
  • AntiAK

    21.05.2017 08:52
    Desavanja u Komori proteklih meseci su zaista sramna, a njeno postojanje je vec dugi niz godina obesmisljeno. Organizacija za profitiranje nekoliko pojedinaca i njihove klike, sa prenaduvanim troskovima koje pokrivamo svi mi ostali. Advokatska profesija je omogucila sebi besplatne radnike, odnosno robove, u vidu pripravnika, koji potom treba da plate sulude cifre za advokatski ispit, koji je, posle pravosudnog apsolutno nepotreban trosak vremena i novca, pa potom upis u Komoru, i to sve od novca koji ne znam gde je trebao da zaradi volontirajuci. Potom clanarina svaki mesec, koju se nisu udostojili da umanje mladim advokatima. Navodno stitite profesiju tolikim iznosima upisnina za one nesretnike koji su volontirali po sudovima i tuzilastvu, a ne stitite profesiju od kojekakvih maminih i tatinih cerki i sinova sa kojekakvih fakulteta. A ti sirotinjo umri kao sirotinja, bez obzira na rad i trud. Za vreme strajka ste svi bili tvrdi u stavovima s pausalima svaki mesec, a ostalima koji nemaju te pausale ste najstroze zabranjivali da rade, ne da biste stitili nas od notara nego da biste ostvarivali svoje politicke ciljeve. A notari svakako rade sve sto je i bilo planirano, tako da se ni za sta niste "izborili". Ako ste hteli pritisak trebali ste ta cetiri i po meseca da budete na ulicama gospodo, ispred suda, a ne da sedite u toplim kancelarijama i ubirate pausale. Taman lep godisnji za novogodisnje putovanje. Sramota.
  • Brus Vilis

    21.05.2017 08:47
    Poznajem Dobrosavljeva i ne mogu da verujem da je on autor ove vulgarne poruke. Zaista.
  • tehnolog

    21.05.2017 08:34
    pivar
    Nisam advokat, niti pravnik ali ako neko na ovakav nacin zeli da dodje do neke pozicije, taj se gadno precario. Izjava ovog Dobrosavljeva je sprdnja sa zdravim razumom. Metoda slicna kakvu primenjije kolega Martinovic u skupštini RS. Grozno.
  • @clanovi AKV

    21.05.2017 08:12
    @1-9
    To su nama nasi predstavnici u UO AKS ostvarili. To je njihov bilans!

    @10: Jeste uradio Sikimic! Koliko ste stranica predloga za vreme protesta napisali, koliko ste boravili u razgovorima u AKV.... Da bitan je bio Sikimic ali nije uspeo da propadne pa je to sad problem nekima!
  • dijasporac

    21.05.2017 07:11
    Kakvi komentari, kakvo pluvanje "elitne" struke. I zasto sam ja zavrsio ETF a ne prljava prava i napustio Srbiju, zbog takvih.
  • onako sa strane

    21.05.2017 02:03
    Mislim da realno i jedni i drugi brukaju struku i ostavljaju negativan utisak kod gradjana. Ali to je sve odraz stanja u drustvu, kako svuda tako i u advokaturi. Dotakli smo dno. :(
  • Pravednik

    21.05.2017 00:32
    Ukinuti i zabraniti rad ove bande. Uvesti ISKLJUCIVO adv. po sluzbenoj duznosti (plata iz budžeta-270eur), posao ovih je ionako posredovanje između okrivljenog i onoga koga treba podmazati.
  • gari

    20.05.2017 23:09
    @Realno
    Birati samo tako ženu za predsednika komore bilo bi jednako glupo kao što su neki glasali za Hilari Klinton - da bi SAD dobile prvu predsednicu. Neka bude izabran onaj ko je za taj posao bolji, a bila to žena ili muškarac, a ne da šaramo "hajde sad ženu, pa hajde sad ovu nacionalnu manjinu, pa hajde sad malo i crnac", i tako redom.
  • Nemam pravo glasa,

    20.05.2017 22:57
    ali mogu bar da pitam..
    Da li bi se bar jedna od zaraćenih strana odvažila da sazove Konferenciju AKV i pozove SVE ADVOKATE, članove, da glasaju, kao za vreme Protesta advokata?
    Sala SNP još uvek postoji ,AKV ima novaca da to plati, advokati imaju još kandidata za predsednika osim ova dva-ali im nije data prilika da se kandiduju i da nam izlože svoj plan i svoju viziju advokature.
    Doduše ni ova dva samokandidata nam nisu svoj program predstavili....
  • Ljosa

    20.05.2017 22:52
    Uvesti im fiskalne kae pa neka se svadjaju! Svi odreda muvaju porez!!!!
  • @Clanovi AKV

    20.05.2017 22:29
    Eto...
    Bas ste "ocitali"... Jos samo da razdvojite nadleznosti AK Srbije (porezi itd) od AKV... I malo se vise upoznate sta je AKV radila na izmenama zakona, strategija... A i da malo date licni doprinos unapredjenju rada komore. Doduse, sve je volonterski u tom pogledu pa nece bas advokati da trose dragoceno vreme.
  • Realno

    20.05.2017 22:04
    Trebalo bi omogućiti i nekoj koleginici da se kandiduje.
    AKV nikada nije imala ženu na čelu komore, a ima mnogo žena advokata.
    Neka se obe strane povuku, hoćemo ženu za PREDSEDNIKA AKV!
  • Članovi AKV

    20.05.2017 21:56
    Sećamo se
    Ali smo svesni i orijentisani u stvarnosti:
    1.Javnobeležnički zapis je po nedavnom mišljenju VKS isprava podobna za uknjižbu
    2. U toku je izmena zakona koja će notarima omogućiti da pregledaju dokumentaciju za uknjižbu prava vlasništva i više to neće raditi službenici katastra
    3.U Katastru nema šalter za advokate, a u zemljižnim knjigama suda smo imali
    4.Notari sada rade i ostavine i kompletnu overu SVEGA
    5.Za vreme trajanja Protesta advokata platili smo 100 % procentne poreze kao da smo radili.Za slučaj kašnjenja PU naplatila 14% godišnje kamate
    6.Odbrane po službenoj dužnosti sudovi nam plaćaju sa višegodišnjim kašnjenjem tj kada se sete- prvo da napišu rešenje o troškovima, a onda da plate 50% tarife, bez kamate naravno .
    Znamo da to vas ne zanima, vi zastupate JP, radite sa finim svetom
    7.Za uvid u svaki sudski predmet prvo pišemo pismeni zahtev da nam sudija odobri, pa dolazimo ponovo sutradan,iako nam se uvid u spis ne može odbiti.
    8.Za sve svoje poslove notari i izvršitelji plaćeni su ODMAH i AVANSNO, što sa advokatima nije slučaj
    9.Broj notara i izvršitelja je ograničen,advokata nije . U NS ima upisanih preko 1.000 SLOVIMA HILJADU ADVOKATA i mi već gulimo pragove i katastra i notara i sudova za mrvicu posla i malo ugovora, ali i to ne razumete.
    10.Nije Sikimić ništa uradio sam i zato što je on bitan.Bitan postane SVAKI ADVOKAT KAD POSTANE PREDSEDNIK KOMORE, JER JE JEDINO ADVOKATASKA KOMORA BITNA i ona daje predsedniku moć,a ne obratno.
  • bruka

    20.05.2017 21:48
    To ste vi, elito naša?
    Strašno.
  • @Lidija

    20.05.2017 21:16
    I onda?
    Sindikat? Imati nesto sto niko nema? E svasta... Ne fali nista AKV nego samoproklamovanom Ogranku N. Sad koji nije izveo izbore po Statutu i Zakonu o adv. Pa razmislite malo ako ste iz N. Sada, da li ste pozvani da glasate ili niste? Zar se ne osecate izmanipulisanim, pogotovo jer su glasali u Subotici, Pancevu, Somboru, Mitrovici, Zrenjaninu. Eto zato je trebalo oblatiti - da se ne vidi neznanje i nezakonje "prestolonaslednika". Ko ce voditi - odredice se po vazecim pravilima pa posle menjati ako ima konsenzusa. Ali sada zavrsiti.
  • provincijski advokat

    20.05.2017 20:24
    Advokati iz manjih mesta u Vojvodini nisu bas u potpunosti upoznati sa detaljima sukoba advokata u Novom Sadu. Mogu reci da je ovo vise nego degutantno i ispod svih etickih i moralnih nazora.
  • ana

    20.05.2017 20:10
    to ne rade ni u spanskim serijama a ne jos i akademski gradjani
  • Clanovi AK Vojvodine

    20.05.2017 20:06
    Setite se...
    Gospodo sdvokati, kratko vam je pamcenje. Da nije bilo Sikimica sada biste gulili notarske pragove za mrvice posla i malo ugovora... pa koliko vam udele. Kratko pamtite a nije bilo tako davno. Beljanskih i Dobrosavljeva u to vreme nigde...
  • hahaha

    20.05.2017 19:40
    Milhaus....hahaha vidis stvarno...
  • Lidija

    20.05.2017 19:34
    Coment
    Kao diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom,
    nemajući veze sa aktuelnom gospodom

    potrebno je članstvo učiniti fakultativnim i besplatnim. Nikakva članarina i upisnina. Pa, neka se rukovodstvo bavi volonterski radom radi unapređenja i razvoja. Oformiti sindikate na osnovu struke, a ne članstva u komori. Za ovo je potrebno neposredno se založiti i mnogo raditi. Gospodu koja se bori za funkcije jednostavno zaobići. U okviru sindikata isključivo neposrednim glasanjem birati rukovodstvo.
  • Ponovo

    20.05.2017 19:30
    @Advokat - Sve lepse od lepseg
    Postovani kolega, pominjete neke nezakonitosti u radu rukovodstva Komore... Koje nezakonitosti? Ako ih znate, hajde objavite ih i "prosvetlite" i opstu i strucnu javnost. Vas problem, kao i problem nelegalno izabranog ogranka Novi Sad, je u tome sto nezakonitosti NEMA. Da ih ima, vec bi bile davno obznanjene od strane dusebriznika koji bi da uvedu "promene" pa, kada "oni dodju" bice u Komori med i mleko...
  • đokica

    20.05.2017 19:26
    SAMO za SVOJU GUZICU SE BORE
    Takvi nam KROJE ZAKONE zajedno sa POLITIĆARIMA!!!!! FUJ....
  • Gledam sa strane

    20.05.2017 19:11
    Advokat
    I ne mogu da se aktiviram jer nemam pravo glasa na skupštini AKV:
    Ukinuto mi je pravo glasa Statutom AKV iz 2012 godine,sećate se?
  • Članovi AKV

    20.05.2017 18:57
    Molimo zavadjene struje u AKV da nas obaveste na koji način da se distanciramo od svih vas , svakim danom sve nas više iznenedjujete.
    Prvi put posle višegodišnjeg staža u advokaturi nas je sramota što smo advokati i sa sukobljenim stranama u istom poslovnom udruženju.
    Ukaljali ste našu časnu profesiju, osramotili ste sve nas, preko 2.500 advokata članova AKV.
    Osim što smo osramoćeni,mi nemamo ni pravo glasa u našoj AKV, jer ste uveli delegatski sistem da bi lakše gurali svoje lične interese.
    Raspišite slobodne izbore na kojima će glasati NEPOSREDNO SVI ADVOKATI članovi AKV, a svoju kandidaturu za predsednika da podnese SVAKO KO TO ŽELI.
    Da Vas obavestim , većina članstva ne bi glasala ni za jednog od ova dva vaša ( a ne naša) predložena kandidata.
  • pravnik

    20.05.2017 18:51
    izmeniti zakon tako da članstvo u komori bude fakultativno. sve je obesmišljeno. izrabljuju se pripravnici, štiti monopol, ucenjuju oni koji su volontirali po sudovima i tužilaštvima (čak im je i ustavni sud zabranio da uzimaju hiljade eura za učlanjenje), nema nekog razvoja profesije...
    ničemu ne služe. neka prave sindikat ili strukovna udruženja kao i ostale profesije.
  • Advokat

    20.05.2017 18:44
    Mozda bi da oni "koji gledaju sastrane" prestanu samo da gledaju i aktiviraju se, Komora funkcionisala kako treba...
  • Spice

    20.05.2017 18:37
    Ološi
    Pre nekoliko meseci, admin Gvozdenac izbacio Ukropinu iz iste viber grupe zbog uvrede koju je izrekao kolegama. Osveta ili nesto drugo?
  • Pitam samo

    20.05.2017 18:36
    Jel smemo bar ovde napisati imena i prezimena advokata koji su prevarili i opljackali svoje klijente?
  • Advokat

    20.05.2017 18:25
    Sve lepse od lepseg
    Nazalost gradjani nisu upoznati da aktuelno rukovodstvo vec duze vreme donosi citav niz nezakonitih odluka, cime direktno radi protiv svog clanstva i obesmisljava postojanje komore cija je jedina svrha postojanja unapredjivanje advokature i zastita clanova.
    Da bi zamaskirali svoje nezakonje, sada prave senzaciju od jedne karikature. Politicarski, nema sta.
  • sajber lala

    20.05.2017 17:54
    Neka angažuju sudskog veštaka za visokotehnološki kriminal. :D
  • Advokati su u pravu

    20.05.2017 17:49
    Raspustiti Komoru, popisati i unovčiti imovinu i podeliti advokatima novac srazmerno godinama staža u advokaturi.
    Ovo je otišlo predaleko,AK ne služi svojoj svrsi ,već interesima pojedinaca koji se glože i svadjaju.
    Prekšili ste sve etičke i profesionalne kodekse advokature.
    Nemate većinu članstva iza sebe kao podršku ni jedni ni drugi.Većina posmatra sa stane šta radite i zgražava se.
  • @SS

    20.05.2017 17:44
    Dobar ti je naslov...
    Ako zele promene na ovakav nacin i ovakvim sredstvima, sta li bi tek radili ako bi u svojim namerama uspeli???
  • Niste objasnili

    20.05.2017 17:33
    Ko je Spaja?
  • nisam advokat

    20.05.2017 17:21
    svasta
    Najblaze receno,sramota!!
  • Advokat

    20.05.2017 17:20
    Nedopustivo
    Ko god je postavio ovu montazu mora da odgovara!!! Nedopustivo ponasanje. Javnost mora biti obavestena o ovakvim nepocinstvima. Sirenje fasizma/nacizma i stavljanje te ikonografije u svrhu vredjanja bilo koga mora biti kaznjeno. Bestijalan cin! Da ne govorim o pominjanju porodice ovog coveka... Pa to ni mafija ne radi, i oni postuju porodicu svojih protivnika.
  • SS

    20.05.2017 17:20
    Ma nemoj
    Kako bas sada da se ovo desava?
    Da li se radi o obracunu sa onima koji zele promene?
    Montaze su dostupne a resursi veeeelikiii.
  • ud milfhaus :)

    20.05.2017 16:55
    Fina neka gospoda. Sve sami ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna